Cactus Jack – Sunset klub Ada Ciganlija

Cactus Jack Featured
21:00

1. Februar 2020.

Bend koji je 2003. godine svirao kao predgrupa legendarnom Deep Purple, pred više od 22.000 lјudi. Iste godine izlazi još jedan CD „Tribute to Deep Purple“ (One Records, 2003.), ali nakon toga bend odlučuje da se ozbiljno posveti autorskim pesmama.

Cactus Jack – Sunset klub Ada Ciganlija


Rezervišite mesta

Cactus Jack postoji od decembra 1998. Godine. Nakon tri godine bavljenja isključivo “coverima” na klupskim svirkama, bend se odlučuje na korak dalje. Za izdavačku kuću “One Records”, Beograd, izlazi prvi CD “Discover”( 2002.) sa obradama.

Maksi singl “Grad”

U međuvremenu, bend radi na autorskom materijalu i iste godine, nešto kasnije, izdaje multi – medijalni maksi singl “Grad” (One Records, 2002.) sa tri autorske pesme i spotom za pesmu “Nekada”. S obzirom na to da su prethodna dva izdanja veoma dobro prošla i da je bend više nego aktivan na živim svirkama, prirodno proističe potreba za većom izdavačkom kućom, koja bi mogla da prati razvoj grupe.

Godina 2002. je početak još uspešnije karijere, tada grupa svira kao podrška Ribljoj Čorbi na turneji po zemlji, zaključno sa velikim koncertom na Karaburmi (35,000 ljudi). Trend velikih svirki se nastavlja i u 2003. godini kada bend nastupa na EXITu 03 (Novi Sad), Beer Festu (Kalemegdan, Beograd) i na kraju kao podrška na velikom koncertu grupe Deep Purple na Sajmištu (22,500 ljudi). Iste godine izlazi još jedan CD „Tribute to Deep Purple“ (One Records, 2003.), ali nakon toga bend odlučuje da se ozbiljno posveti autorskim pesmama.

Album „Natural“ sa 10 autorskih pesama

Bend sklapa ugovor sa PGP RTSom i izlazi album „Natural“ sa 10 autorskih pesama i 1 obradom „Hold me, thrill me, kiss me, kill me“ U2 („Model donjeg veša“), koja je ujedno i prvi singl. Sledi koncertna promocija i promocija video spotova. Drugi album izlazi 2005. za PGP RTS, “Mainscream”, a narednih nekoliko godina grupa neumorno svira u Regionu (Srbija, BiH, Hrvatska, Slovenija, Rumunija).

Godine 2009. nastupa novi izazov, grupa odlučuje da se ozbiljno posveti proširenju granica i od tada se bavi sviranjem na Cruizerima na svim meridijanima. Iza Cactus Jack-a je 6 ugovora sa kompanijama Celebrity, Princess i DFDS, hiljade koncerata, svirki, klubova, moto skupova…
Rezervišite mesta