Jovan Maljoković & Balkan Salsa Band – Sunset klub Ada Ciganlija

Jovan Maljoković & Balkan Salsa Band
21:00

15. Septembar 2018.

Jovan Maljoković poznati beogradski džez saksofonista, kompozitor i aranžer sa Balkan Salsa Bendom nastupa u Sunsetu.

Jovan Maljoković & Balkan Salsa Band

Jovan Maljoković je poznati beogradski džez saksofonista, kompozitor i aranžer. Sa svojim orkestrom je nastupao na svim domaćim i brojnim festivalima u Evropi, kao i na Kubi.

Jedan je od najplodnijih džez autora u Srbiji. Do sada je objavio deset autorskih albuma. Muzika koju svira je veoma prepoznatljiva. To je fini spoj džeza i tradicionalne muzike.

Uz džez svirke čekamo zoru

Jovan Maljokovići njegov Balkan Salsa Band predstavljali su Srbiju na brojnim evropskim džez festivalima. Izdvajaju se nastupi na Rottweil Jazz Festival-u (Nemačka), Festivalima kultura u Beču i Luksemburgu, Festivalu Django Rajnhart (Reinhardt) kraj Pariza i, naravno, na prestižnom Montreux Jazz Festivalu (Švajcarska), gde je oko 2000 ljudi kraj koncerta dočekalo na nogama. Godine 2004. su, muzički, predstavljali SCG na Olimpijadi u Atini.

Maljoković je jedan od osnivača i umetnički direktor Valjevskog džez festivala. Ovaj festival traje vec dvadeset pet godinai jedini je u Srbiji koji okuplja isključivo domaće džez muzičare.

Maljoković je svirao na brojnim albumima naših poznatih pop i rok izvođača. Oliver Mandić, Zdravko Čolić, Bijelo dugme, Vampiri, Piloti …samo su neki od njih. Četiri godine je bio solista u orkestru Gorana Bregovića, sa kojim je nastupao na najznačajnijim evropskim scenama.

Komponovao je muziku za pozorište i televiziju.

Rezervišite najbolja mesta

Pogledajte nastup i zagrejte se pred nezaboravan provod uz Jovana Maljokovića & Balkan Salsa Band!