Raw Hide – Sunset klub Ada Ciganlija

Raw Hide - Sunset klub Ada Ciganlija
21:00

2. Mart 2019.

Jedan od najpostojanijih domaćih Rhythm & Blues sastava. Stalni su učesnici Jazz i blues festivala u Srbiji i regionu. Diskografski su debitovali 1987. godine objavljivanjem singla "All night long".

Raw Hide – Sunset klub Ada Ciganlija

Jedan od najpostojanijih domaćih ritam i bluz (rhythm & blues) bendova nastao je još 1982. godine, pod originalnim nazivom „Sirova koža“, mada je mnogim ljubiteljima bluz muzike u inostranstvu poznata i kao „Raw hide“.

Svoj debi na velikoj muzičkoj sceni ostvarili su 1987. godine prvim singlom, pod nazivom „All night long“. Tokom karijere, grupa je izgradila imidz prevashodno klubske grupe, tako da pored učešća na festivalima, kako domaćim, tako i stranim, redovno nastupaju po klubovima. Stalni su učesnici džez i bluz festivala u Srbiji i regionu.

  • Jovan Ilić – vokal, harp
  • Ivan Stanošević – gitara, vokal
  • Darko Grujić – klavijature, vokal
  • Bas gitara – Branko Petković
  • Električna gitara – Nikola Petrović
  • Miša Krstanović – bas, vokal

Rezervišite mesta:

Rezervišite najbolja mesta

Juna 1988. godine nastupali su na Belgrade Blues Days festivalu, na kome su pratili Todora Todorovića i Luizijana Reda (Louisiana Red). Avgusta iste godine nastupaju na blues festivalu u italijanskom mestu Gorizza, a novembra sviraju sa Džoni Marsom (Johnnv Mars) i Majkom Valerom (Mick Vvaller) na devetnaestom Beogradskom jazz festivalu. Septembra 1989. godine učestvuju na Lehrte Blues Festivalu u Nemačkoj. Juna 1991 godine u okviru Summertime Jazz & Blues Festivala u Beogradu nastupaju sa Luzijana Redom. U to vreme objavljuju drugi singl “No Place To Go” sa obradama četiri rhythm i blues standarda. Januara 1992. godine prate Dejv Kelija (Dave Kelly) na njegovoj jugoslovenskoj turneji. Avgusta te godine učestvuju na dva blues festivala u Mađarskoj i to u Budimpešti i Tatabanji.
Krajem godine su na prvom blues festivalu u Solunu, a zatim prate Rolanda Abramsa (Roland Abrams) na njegovoj jugoslovenskoj turneji. Maja 1993. godine su na Blues Napok Festivalu u Segedinu.

Početkom 1994. sa obradom “Cuttin Out” učestvuju na kompilaciji “BelgradeThe Blues Today Vol. 1” (PGP RTS). Iste godine objavljuju prvi CD “Hugger Mugger” koji sami produciraju, a kao gosti pojavljuju se pijanista Vlada Maričić, te Ivana Pavlović i Neda Marković koje pevaju prateće vokale. Pored obrada, na disku su i autorske kompozicije Jovana Ilića. Jula 1994. godine sviraju na dvodnevnom open air festivalu u vojvođanskom mestu Ada, a novembra na Prvom jazz festivalu u Šapcu. Februara 1995. godine su na Blues festivalu u Solunu, a jula sa Medžikom Slimom (Magic Slim) nastupaju na Summertime Jazz & Blues Festivalu u Beogradu.

Novembra 1996. godine na beogradskom Marsoni Blues Festivalu nastupaju sa Gerijem Slounom (Gary Sloan). Tokom njegovog boravka u Beogradu snimaju drugi CD “Gypsy Moon” koji se pojavljuje početkom 1997. godine. Geri Sloun peva prateće vokale, svira usnu harmoniku i producira čitav materijal. U temi “Doin My Thing” Jovana Ilića, Sloun ima ulogu vodećeg pevača u kojoj ispreda priču o boravku u Beogradu i radu sa Sirovom kožom. Na snimanju ploče je gostovao gitarista Ivan Stanošević.

Rezervišite mesta:

Rezervišite najbolja mesta

Tokom karijere, Sirova koža je izgradila imidž prevashodno klupske grupe tako da pored učešća na festivalima redovno sviraju po klubovima. Uz to, stalni su učesnici Jazz i blues festivala u Valjevu i Mojo fešta u Senti.

U januaru 2013. godine, objavljuju novi, dvostruki CD “Don’t count my days”, u izdanju “Blues Time Records”, povodom 30 godina postojanja.