Hrskava piletina

Hrskava piletina

Potrebne namirnice:

  • Piletina
  • Jaja
  • Brašno
  • Prezle
  • Cornflakes
  • So
  • Pomfrit
  • Tartar sos
  • Limun

Način pripreme:

Piletinu barimo u vakum kesama, sat vremena na 60 °C u mašini koja je namenjena za posebnu vrstu obrade mesa, kako bi meso zadržalo sočnost i postiglo neverovatno mekanu teksturu, ta mašina se zove Sous Vide (su-vid).

Piletinu zatim sečemo na tanke trakice-štapiće. Štapiće prvo valjamo u brašno, izlupana jaja, i zatim u mešavinu prezle i kornfleksa koju smo posolili. Ovako pripremljen pileći file pržimo u dubokoj masnoći dok ne dobije zlatno žutu boju, jer je već termički obradjen. Uz ovo jelo kao prilog služimo pomfirt i tartar sos.

  • Dobijajte promotivne ponude

    Dobijajte promotivne ponude, novosti i obaveštenja. Prijavite se!

  • Ketering za sve vaše prilike

    Naši kuvari posavetovaće vas kako da iz bogate ponude specijaliteta odaberete najidealniji ketering meni za vašu proslavu!

    Pogledajte ponudu keteringa »