Losos u sosu od ostriga

Losos u sosu od ostriga

Potrebne namirnice:

  • Losos
  • Sos od ostriga
  • Soja sos
  • Med
  • Crni susam
  • Limun
  • Belo vino
  • Puter
  • Beli luk
  • Tikvice

Način pripreme:

Lososa očistimo i isečemo komad od 250g, koji zatim pečemo na roštilju. Sos počinjemo tako sto na malo putera propržimo beli luk. Kada beli luk krene da rumeni, zalivamo belim vinom i dodajemo limunov sok, so, biber i kuvamo par minuta. Pred kraj dodajemo med dok se sos ne zgusne.

Tikvice isečemo na kolutove koje zatim zapečemo na roštilju. Kada je losos gotov premažemo ga sosom i uvaljamo u crni susam sa jedne strane. Tikvice poredjamo na tanjir, prelijemo sa malo sosa i na njih stavimo lososa.

  • Dobijajte promotivne ponude

    Dobijajte promotivne ponude, novosti i obaveštenja. Prijavite se!

  • Ketering za sve vaše prilike

    Naši kuvari posavetovaće vas kako da iz bogate ponude specijaliteta odaberete najidealniji ketering meni za vašu proslavu!

    Pogledajte ponudu keteringa »