Pileća saltimboka

Pileća saltimboka

Pileća saltimboka

Potrebne namirnice:

  • Piletina
  • Suvi paradajz
  • Svinjska pršuta
  • Orasi
  • Belo vino
  • Neutralna pavlaka
  • Njoke
  • Puter
  • Ojster sos
  • So, biber

Način pripreme:

Piletinu očistimo i isečemo na dva komada od po 150g, na njih stavimo po 3 komada suvog paradajza i urolujemo u svinjsku pršutu. Ovako pripremljen pileći file zapečemo u tiganju na puteru, dodajemo orase i suvi paradajz tanko sečen, kada se malo proprži nalivamo belim vinom, kuvamo dok ne ispari alkohol, dodajemo ojster sos i neutralnu pavlaku, začinimo i kuvamo dok meso ne bude gotovo.

Za prilog, propržimo njoke na puteru.

  • Dobijajte promotivne ponude

    Dobijajte promotivne ponude, novosti i obaveštenja. Prijavite se!

  • Ketering za sve vaše prilike

    Naši kuvari posavetovaće vas kako da iz bogate ponude specijaliteta odaberete najidealniji ketering meni za vašu proslavu!

    Pogledajte ponudu keteringa »