Rolovani svinjski file

Rolovani svinjski file

Rolovani svinjski file

Potrebne namirnice:

  • Svinjski file
  • Slanina
  • Spanać
  • Njoke
  • Beli luk
  • Belo vino
  • Neutralna pavlaka
  • So, biber
  • Kajmak

Način pripreme:

Svinjski file očistimo i isečemo komad od 200g, koji zatim presečemo po pola i urolujemo u slaninu (Bardiramo stručno). Ovakav komad mesa vakumiramo i barimo 1h na 60 °C, kako bi postigao maksimalnu sočnost i mekanu teksturu u Sous Vide mašini. Obaren komad mesa zapečemo na roštilju dok slaninica ne dobije zlatno žutu boju, a u medjuvremenu pripremimo prilog.

Propržimo spanać sa malo belog luka, zalijemo belim vinom, začinimo i nalijemo neutralnom pavlakom, dodamo njoke i kuvamo dok njoke ne budu gotove. Serviramo tako što napravimo podlogu od njoka sa spanaćem, stavimo svinjski file na tu podlogu i na njega stavimo kuglu mladog kajmaka.

  • Dobijajte promotivne ponude

    Dobijajte promotivne ponude, novosti i obaveštenja. Prijavite se!

  • Ketering za sve vaše prilike

    Naši kuvari posavetovaće vas kako da iz bogate ponude specijaliteta odaberete najidealniji ketering meni za vašu proslavu!

    Pogledajte ponudu keteringa »